به گزارش سلام لردگان به نقل از خبرنگار مهر، اين تيم 7 نفره به رياست هرمان ناکرتس قرار است در ساختمان سازمان انرژي اتمي با علي اصغر سلطانيه نماينده کشورمان در آژانس بين المللي انرژي اتمي ديدار کند.
آژانس ابراز اميدواري کرده است که در مذاکرات پيش رو به توافقاتي مشترک در زمينه فعاليت هاي هسته اي دست يابد که البته رئيس سازمان انرژي اتمي کشورمان دراين خصوص تاکيد کرده است: در صورتي که خواسته هاي آژانس معقول و در چارچوب مقررات ان . پي . تي باشد، جمهوري اسلامي ايران از هيچ گونه تلاشي براي تامين اين خواسته ها مذايقه نخواهد کرد.
رامين مهانپرست سخنگوي وزارت امور خارجه ايران اعلام کرد براي نظام ايران اين بحث ها بر «حق هسته اي ايران و فعاليت هاي صلح آميز» متمرکز خواهد بود اما تهران همچنين براي «بحث درباره برخي موضوعات که احتمال دارد منبع نگراني براي مسئولان آژانس باشد »، آماده است.
اين مذاکرات بعد از برگزاري چند نشست ناموفق از ابتداي سال صورت مي گيرد.
تهران خواسته هاي آژانس بين المللي انرژي اتمي را فراتر از تعهدات ايران در چارچوب پيمان منع گسترش سلاح هاي هسته اي ( ان پي تي ) توصيف کرده است.
به گزارش مهر، روز گذشته هم رئيس سازمان انرژي اتمي گفته بود: مذاکرات با آژانس بين المللي هسته اي در تهران برگزار مي شود و کارشناسان آژانس به تهران مي آيند و در اينجا با نمايندگان ما مذاکره خواهند کرد.
فريدون عباسي در حاشيه جلسه هيئت دولت در جمع خبرنگاران در پاسخ به سئوالي درباره محورهاي مذاکراتي که در تهران با آژانس انجام خواهد شد، افزود: بايد درباره مباحثي که به عنوان مطالعات ادعايي شناخته مي شود گفتگو کنيم.
خبرنگار ديگري از وي درباره ادعاي برخي رسانه هاي خارجي مبني بر وجود نقص فني در نيروگاه اتمي بوشهر پرسيد که عباسي با تکذيب اين ادعا گفت: نيروگاه هسته اي بوشهر هيچ گونه نقص فني ندارد و طبق برنامه هاي از قبل پيش بيني شده بايد بازبيني شود تا بهره بردار ايراني بتواند از روس ها به عنوان بهره بردار مقدماتي، اين نيروگاه را تحويل بگيرد.
در مذاکرات با آژانس ذره اي از حقوق کشورمان عقب نشيني نخواهيم کرد
رئيس سازمان انرژي اتمي کشور با اشاره به مذاکرات جديد کشورمان با آژانس بين المللي انرژي اتمي اظهار کرد: در اين مذاکرات ذره اي از حقوق کشورمان عقب نشيني نخواهيم کرد.
عباسي در گفت و گويي با پايگاه اطلاع رساني دولت تصريح کرد: ما هميشه از حقوق کشورمان دفاع کرده ايم و اين منطق را در مذاکراتمان با آژانس قطعا رعايت کرده و ذره اي از حقوق کشورمان عقب نشيني نخواهيم کرد.
وي در خصوص روند مذاکرات با آژانس، خاطر نشان کرد: نمايندگان کشورمان در جلسات پيش رو با نمايندگان آژانس خوش بينانه حضور خواهند يافت و در چارچوب مقررات NPT به بحث خواهند نشست.
رئيس سازمان انرژي اتمي با تاکيد بر اينکه تاکنون تخلفي از مقررات NPT نداشته ايم افزود: هميشه بر اساس مقررات NPT حرکت کرده ايم و مطابق آن هم به پيش خواهيم رفت و انشاالله نمايندگان آژانس هم بر اساس مقررات NPT و منطق، مذاکره خواهند کرد.
با اين حال يوکيا آمانو در گزارش اخير خود درباره ايران به جزئيات بيشتري از درخواستهايش از ايران درباره حل همه مسايل باقيمانده مربوط به برنامه هستهاي اشاره کرده که به شرح زير است:
1- آژانس به دنبال توافق با ايران درباره يک رويکرد ساختاري براي شفافسازي همه مسايل باقيمانده با تمرکز بر مسايل ترسيم شده در ضميمه سند GOV/2011/65 بوده است.
2- آژانس درخواست کرده که ايران اظهارات اوليه در ارتباط با مسايل تعيين شده در بخش C ضميمه GOV/2011/65 را به آژانس ارائه کند. ايران نگرانيهاي آژانس در ارتباط با مسايل تعيين شده در بخش C ضميمه را رد کرد و آنها را مبتني بر ادعاهايي بياساس خواند.
3- آژانس به عنوان بخشي از رويکرد ساختاري، 13 موضوع را تعيين کرده است که منطبق با موضوعهاي مندرج در ضميمه سند GOV/2011/65 است که لازم است به آنها پرداخته شود.
4- آژانس مدعي است توضيحاتي در مورد ماهيت نگرانيهاي آژانس و اطلاعات در دسترس آن، در مورد پارچين و کارشناس خارجي به ايران ارايه کرد و سئوالاتي اوليه را در اين راستا به ايران ارائه کرده است که ايران تاکنون به آنها پاسخي نداده است.
5- آژانس در مواقع مختلف، از 26 ژانويه 2012 به اين طرف، دسترسي به سايت (نظامي) پارچين را درخواست کرده است. ايران بر خلاف قطعنامه GOV/2012/50 هنوز دسترسي به اين سايت را براي آژانس فراهم نساخته است.
بازرسان آژانس تاکنون 2 بار از سايت نظامي پارچين بازديد و بازرسي کردهاند و هيچ سند و مدرکي که ايران را به انجام فعاليتهاي هسته اي در اين سايت متهم کند، به دست نياوردهاند. البته ايران اعلام کرده است که در صورت رسيدن به يک توافق جامع با آژانس اجازه بازديد بازرسان از اين سايت را ميدهد.